Pokud se Vám špatně zobrazuje tento informační email otevřete si ho zde.

Milí čtenáři, 

blíží se nám konec školního roku a s ním i ukončení aktivit, které jsme si v rámci projektů na rok 2020/2021 naplánovali. Chceme se s Vámi podělit o to, co se nám podařilo uskutečnit, na čem jsme společně pracovali a co nás ještě čeká. Vytvořili jsme krátké video, ve kterém přehledně najdete výběr z akcí v rámci projektů MAP II a ŠPV II za uplynulý školní rok.  Shlédnout VIDEO.

Chceme tímto ještě jednou poděkovat všem školám a jejich zřizovatelům, kteří se do projektu zapojili yes.

Na co se můžete těšit v tomto čísle? 

enlightened Mohlo by se zdát, že prázdniny nám klepou na dveře. Sluníčko, lehárko, letní drink, odpočinek a relax. U nás je tomu naopak. Na červen a červenec pro Vás chystáme ještě pár vzdělávacích aktivit. Vše najdete v rubrice "Nejbližší připravované akce".

enlightenedPřipravujeme se na další nový školní rok a s tím spojené rozdělování úkolů, správné načasování a plánování realizace jednotlivých akcí.  Co se děje v MAPu teď se dočtete v rubrice "MAP II  - aktuálně".

enlightenedV květnu jsme uspořádali webinář s uznávaným psychologem PhDr. Davidem Čápem, Ph.D. Cíl byl jasný -  „Jak zvládnout jednání s rodiči – důstojně a profesionálně“. Hlavním smyslem webináře bylo, aby účastníci věděli, jak zklidnit rozzlobeného rodiče nebo obecně, jak zvládnout jednání s člověkem v afektu. Ohlasy z fóra. Tipy ke komunikaci s rodiči najdete v rubrice "Inspiromat". 

enlightenedMnohé bude jistě zajímat, že SVČ DUHA Jeseník byla úspěšná v podání žádosti o tzv. "LETNÍ KEMPY". Jedná se o příměstské tábory na Jesenicku. Podrobné informace v rubrice "Další novinky".

V červenci si u nás v redakci dáme volno, ale v srpnu se už můžete těšit na další novinky. 

Přejeme Vám příjemné počtení a krásné léto wink.

MAP ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP JESENÍK II  alias VZDĚLÁVÁNÍ JESENICKO 

MAP II - aktuálně 

Úspěšně jsme zakončili Akční plán 2020/2021. Nepodařilo se nám díky vládním opatřením realizovat všechny aktivity, a tak jsme některé přesunuly do nového Akčního plánu na školní rok 2021/2022.

11.6.2021 Proběhlo online setkání řídícího výboru, který projednával nové aktivity. Ty by měly být schváleny k 18.6.2021 o jeho zveřejnění Vás budeme informovat na FB. Budete tak mít přehled o všech plánovaných akcích, které v rámci projektu chceme realizovat.

*********************************************************************************************

NEJBLIŽŠÍ PŘIPRAVOVANÉ AKCE 

****Červen****

21.6.2021 od 16 - 18 hod Webinář  "Role v rodině" s lektorem Mgr. Jiřím Haldou.

Přihlásit se můžete přes formulář

24.6.2021 od 14 hod. Kulatý stůl na téma „Moderní vzdělávání na Jesenicku". Akce se koná v Hotelu Slovan, Jeseník. 

Přihlásit se můžete přes webové stránky positivje.cz


****Červenec****

1. - 2.7.2021 Dvoudenní setkání v Mikulovicích zaměřené na  téma osobnostně-sociálního rozvoje. Informace budou upřesněny. 

Červenec - srpen aktivita " LETNÍ KEMPY" ve spolupráci s SVČ Duha Jeseník. Bude upřesněno. 


Akce jsou určeny pro:

  • veřejnost
  • rodiče
  • učitele a pedagogy
  • vedoucí škol a školských zařízení
  • všem, kteří se zajímají o vzdělávání

Více informací v přehledném KALENDÁŘI, který průběžně aktualizujeme.

Vzhledem k aktuální situaci a opatřením Vlády ČR se akce a termíny konání mohou měnit.


INSPIROMAT


DALŠÍ NOVINKY

Letní kempy 2021 na Jesenicku

 SVČ DUHA Jeseník ve spolupráci s šesti základními školami v okrese připravuje celkem 18 Letních kempů 2021. Této výzvy MŠMT ČR se SVČ DUHA Jeseník chopilo jako jediné středisko volného času nebo DDM v Olomouckém kraji. Cílem projektu je během pěti po sobě následujících pracovních dní v průběhu letních prázdnin umožnit žákům alespoň částečně dorovnat handicap v sociální i vzdělávací oblasti vzniklý následkem dlouhodobého výpadku během distanční výuky v období COVID 19 pandemie. Číst víc...


3D tiskárna V DUZE

Děti z SVČ DUHA Jeseník se zapojily do projektu 3D tiskárny školám. Díky největší české firmě Průša, která vyrábí a distribuuje 3D tiskárny do celého světa, jsme získali do zápůjčky novou tiskárnu. První výzvou bylo tiskárnu, kterou jsme dostali jako skládačku z plastových dílků, šroubků, motorků a součástek, složit, zkalibrovat a nastavit. Teď je další výzvou pro děti vymyslet zajímavý projekt, s kterým by se do výzvy pro mladé tiskaře zapojili. 3D tisk je novou technologií, děti baví nejen tisknout různé postavičky, medaile, formičky, ocenění, ale také modelovat ve 3D a vymýšlet různé zlepšováky a projekty v 3D programech. Podmínkou aby se děti naučily tyto programy dobře ovládat a pracovat s tiskárnou je, aby mohli být v kroužcích a vzdělávat se v tom, co je baví. Doufáme, že se s dětmi v kroužku 3D tisku brzy zase uvidíme!



Více informací o GDPR a ochraně vašich osobních údajů naleznete ZDE.

Těšíme se, že i nadále zůstaneme ve spojení s Vámi!

Máte nějakou zajímavou informaci, která se týká vzdělávání? Akci, kterou byste chtěli pomocí našeho newsletteru informovat ostatní a nebo zajímavý článek? Kontaktujte nás na redakce@vzdelavanijesenicko.cz 
Tento email byl odeslán na adresu: .
Odesilatelem je Město Jeseník Masarykovo nám. 167/1, 79001 Jeseník
Vaše soukromí je pro nás důležité, s Vašimi osobmími údaji nakládáme bezpečně a dle platné legislativy.
Pokud si nepřejete dostávat informace a novinky můžete zrušit odběr ZDE.
---
Vážený kliente, pokud nemáte zájem o zasílání tohoto informačního emailu, klikněte sem.